קיימים שני סוגי סכרת (סוג 1 וסוג 2), אך בעוד שהסיבה המדויקת הגורמת לסכרת מסוג 1 אינה ידועה, ההנחה היא כי תזונה לקויה וחוסר פעילות גופנית הם גורמים מרכזיים להתפתחות סכרת מסוג 2. בכדי למנוע סכרת מסוג 2, יש להימנע ממזונות הנחשבים כמזון מהיר, שומן טרנס, שומנים רווים, סוכרים ומזון מעובד.
הגורמים לתזונה לקויה והשפעתה
הרגלי תזונה לקויה כוללים אכילה מוגזמת או אכילה לא מספקת של מזון בריא, או צריכת סוגי מזון ומשקאות רבים מדי, אשר דלים בסיבים או בשומן, ועשירים במלח ו / או סוכר. הרגלי אכילה לא בריאים עלולים להשפיע על חסרים תזונתיים אשר ייתבטאו בחסר פחמימתי, חומצות שומן חיוניות, ויטמינים ומינרלים, סיבים ונוזלים.
בסכרת הבעיה היא שהגוף אינו משתמש בסוכרים באופן יעיל. בדרך כלל הסכרת מתגלית בקרב מבוגרים מעל גיל 40, הסובלים (במרבית המקרים) מעודף משקל. הסימנים המוקדמים למחלת הסכרת יהיו הרגשת צמא תמידית, השתנה מרובה, עייפות, הרגשת רעב, ולפעמים ירידה במשקל. תסמינים מאוחרים יותר יהיו גרד בעור, ראיה מטושטשת, איבוד תחושה בידיים וברגליים (הרגשת נימלול), זיהומים תכופים, חוסר ריפוי של פצעים ועד אובדן הכרה, במצבים קיצוניים וחמורים.
שיפור הרגלים
ההנחה היא כי בכדי למנוע את התפתחות הסכרת יש לשמור על משקל תקין ומאוזן, מכיוון שהשמנת יתר קשורה באופן ישיר לסכרת מסוג 2. על פי המרכז לבקרת מחלות (CDC) בארצות הברית, כשליש מהמבוגרים ו -17% מבני הנוער מסווגים כסובלים מהשמנת יתר (BMI> 30). אך למרות שירידה במשקל עשויה להפחית רק 5% מהסיכון להתפתחות סכרת , שמירה על משקל תקין עדיין נחשב לגורם המפתח המסייע להימנעות מסכרת.
מעבר לכך, יש להקפיד על צריכת סוכר נמוכה. מסקירת מחקרים שנעשתה, נמצא כי דיאטת עתירת סוכר לא רק מקדמת בעיית משקל, אלא גם מובילה לנטייה להתפתחות סכרת ועמידות הגוף לאינסולין. בנוסף, סקירה זו ציינה כי שינויים תזונתיים יכולים להפחית במידה ניכרת את הסיכון לסכרת מסוג 2.