Site icon המרכז לטיפול בסוכרת

איזה פירות הכי מתאימים לחולי סכרת?

פירות המתאימים לחולי סוכרת


פירות הם הממתק של הטבע, הם מלאים בוויטמינים ובנוגדי חימצון, אך גם בסוכר. בעוד שמרבית האנשים מקפידים על אכילת מגוון פירות כחלק מהתפריט היומי, לחולי סכרת מומלץ שלא לצרוך יותר מפרי אחד גדול ליום או שניים קטנים.

אז אילו פירות עדיף לחולי סכרת לאכול? מהם הפירות המכילים חומרים מזינים ביותר ואינם ישפיעו על רמת הסוכר באופן קיצוני?

חשיבות הפירות בתפריט היומי לחולי סכרת

עד לפני מספר שנים גרסה הרפואה שאכילת פירות בקרב חולי סכרת עלולה להיות מסוכנת. הפירות, אשר מכילים כמות גבוהה של סוכרים, יוצרת חוסר איזון ברמות הסוכר בגוף, ולכן, המליצו להימנע מהם. מחקרים מן השנים האחרונות שנעשו ברחבי העולם, מצביעים דווקא על מגמה שונה.

לפי המחקרים האחרונים, אכילה מבוקרת של פירות מסוימים בהחלט בעלת השפעה חיובית, והן אופציה טובה יותר מפחמימות ריקות. כמעט בכל הפירות נוכל למצוא ויטמנים ומינירליים אשר חיוניים לגוף, כדוגמת ויטמין C, חומצה פולית ואשלגן.

הפירות מכילים נוגדי חמצון אשר משמרים את התאים בגוף ואף בחלק מן הפירות אף נוכל למצוא סיבים תזונתיים המסייעים בהפחתה של כולסטרול, ואף מאפשרים להתמודד עם משקל הגוף.

פירות מומלצים לחולי סכרת

חולי סכרת אינם צריכים להימנע לחלוטין מאכילה של פירות, אך ישנה חשיבות רבה לבחירת פירות טובים יותר, אשר מבוססים עם סוכרים טבעיים וחומרים מזינים בכמויות גבוהות.

פירות גרגריים

פירות גרגריים הם שם כולל לפירות היער. לפירות אלו יש ויטמנים רבים, נוגדי חמצון ואף סיבים תזונתיים בכמות גבוהה, וכן, לרובם יש סגולה המסייעת למנוע דלקות בגוף.

מומלץ מאוד לאכול את הפירות הללו בתצורתם הטבעיים, כלומר, פירות טריים שאינם הוקפאו ביחד עם סירופ סוכר. בין הפירות הללו ניתן למנות: תות שדה, בלוברי, בלאקברי, רימונים ושזיפים.

פירות הדר – כוללים כמויות גדולות מאוד של ויטמין C, אשר מסייע לשמור על המערכת החיסונית של הגוף. ההמלצה באשר לפירות הדר היא לאכול אותם בתצורתם הטבעית ולא בשתיית מיץ. בין הפירות הללו ניתן למנות: תפוזים, אשכוליות, פומלות ומנדרינות.

תפוחי עץ – גם הם מכילים כמות גדולה של ויטמין C  וסיבים תזונתיים. את התפוח מומלץ לצרוך בצורה טבעית ולא מקולף. ניתן לשלב את התפוח עץ עם קינמון אשר ידוע ביכולת שלו להוריד ערכי סוכר גבוהים.

אגס – אגס הינו אחד מן הפירות המזינים ביותר והוא אינו מכיל הרבה קלוריות. את האגס יש לצרוך בצורה טבעית.

כמו תמיד: חשיבות האיזון

כמו בכל דבר, חשוב מאוד לשמור על איזון כאשר צורכים פירות, בעיקר בקרב חולי סכרת. בעוד הפירות מאפשרים להתמודד עם משקל הגוף ומספקים וויטמנים ומינרלים, מומלץ להיצמד לתוכנית תזונה הכוללת שניים עד שלושה פירות טריים ביום ולא מעבר לכך, על מנת שלא להקפיץ או להוריד באופן קיצוני את רמת הסוכר בגוף.

כמו כן, חשוב מאוד לצרוך את הפירות שבחרתם בתצורתם הטבעית ולא לשתות מיצי פירות, גם אם מכינים אותם בבית. בעת סחיטת הפירות משתחררים כל הסוכרים מן הפרי ומופרדים הוויטמנים, המינרלים והסיבים התזונתיים, אשר בעלי השפעה על איכות הפרי ועל תרומתו לבריאות.

אם עד לפני כמה שנים חולי סכרת נאלצו להימנע מאכילה של פירות, הרי שהמחקרים החדשים שופכים אור על יתרונות הפירות גם בקרב חולי סוכר. יש להקפיד על בחירת פירות בעלי ערכים תזונתיים גבוהים יותר, יש לאכול אותם בתצורתם הטבעית ויש להימנע ממיצי פירות, גם אם מכינים אותם בבית.

 

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

מה מסתתר מאחורי מאכלים מופחתי סוכר או נטולי סוכר? – כל האמת ורק האמת

Exit mobile version