ארוחה בריאה מאפשרת את הגברת המרץ ויכולת התפקוד בפעילויות היומיומיות. אך אם אדם מרגיש עייפות מוגברת לאחר ארוחה, או מנמנם לאחר האכילה, יתכן שהוא סובל מסכרת.
היפרגליקמיה גורמת לעייפות מוגברת
חולי סכרת רבים נוטים לאכול יותר מדי, וניזונים בעיקר מפחמימות וסוכר, רכיבים שגורמים לתחושת עייפות מוגברת לאחר הארוחה. תחושת עייפות וחוסר אנרגיה הם תסמינים נפוצים של היפרגליקמיה, או רמות סוכר גבוהות בדם.
היפוגליקמיה – רמות סוכר נמוכות בדם
מצב זה עשוי להיות הסיבה לעייפות מוגברת לאחר אכילה. היפוגליקמיה עשויה להתרחש אם לוקחים מינונים מוגברים של אינסולין או תרופות לסכרת, ביחס גבוה מדי לכמות הפחמימות בארוחה, או אם הפחמימות בארוחה היו מסוג שגורם לעיכול מהיר, במצב הגורם לרמות הסוכר בדם להגיע לשיא גבוה ואז לקרוס בתוך שעה עד שעתיים.
יעד הסוכר בדם
בסכרת, חשוב להתאים את תכנית הטיפול, הכוללת תזונה, אורח חיים בריא ותרופות, כדי לשמור על רמות הסוכר בדם בטווח היעד. ניהול רמות הסוכר בדם מסייע למניעת הנזק הקשור לסכרת בלתי מבוקרת. רמות הסוכר בדם צריכות לנוע בין שבעים ל-130 מיליגרם לדצילטר לפני אכילה, ולהיות מתחת ל-180 מילימטר לדציליטר שעתיים לאחר הארוחה.
צריכת פחמימות
רוב חולי הסכרת הסובלים מעייפות מוגברת לאחר הארוחה, מפתחים מצב זה כתוצאה מרמות סוכר גבוהות בדם הנובעות מצריכת יתר של פחמימות. אכילת פחמימות היא צעד המפתח על מנת לייעל את רמות הסוכר בדם ואת רמות האנרגיה. חומרים מזינים אלו קיימים בדגנים, קטניות, פירות, חלב, יוגורט, מיצים, משקאות מתוקים וקינוחים.