סכרת הינה מחלה מטבולית הגורמת לעודף של סוכר בדם עקב מחסור או מיעוט באינסולין. האינסולין הוא הורמון המיוצר בלבלב אשר אחראי על רמות הסוכר בדם.
סכרת וסוכר
אחד ממרכיבי המזון שחשוב להקפיד על מינון נכון ואחראי שלו בקרב חולי סכרת הוא סוכר ומאכלים מתוקים. אכילת סוכר ומאכלים מתוקים בצורה לא מבוקרת בקרב חולי סכרת יכולה להיות מסוכנת עבורם ולגרום לעלייה דרסטית ברמות הסוכר בדם.
עלייה זו יכולה לגרום להתקפים של היפוגליקמיה ולנזקים אחרים לטווח ארוך.יחד עם זאת, המיתוס לפיו חולי סכרת אינם יכולים לאכול מאכלים מתוקים אינו נכון.
מיתוסים לגבי סוכר וחולי סכרת
על חולי סכרת נאסר לאכול ממתקים
נכון שאכילת ממתקים אינה רצויה לאנשים החולים במחלת הסכרת. אולם חולה הנמצא במעקב, מטופל, והסוכר בדמו נמצא ברמה מאוזנת, יכול מדי פעם, בכמויות קטנות ובמידה, ליהנות גם ממאכל מתוק.על חולי סכרת להימנע רק ממאכלים מתוקים ומפירות
כאמור, מאכלים המכילים סוכר אינם מומלצים לחולי סכרת ועליהם לאכול אותם במידה. אולם סוכר אינו מצוי רק במאכלים מתוקים (קינוחים ופירות) אלא גם בסוגי מזון נוספים, ובעיקר בפחמימות.
האם מותר לסכרתיים לאכול פירות?
פירות אף הם מכילים סוכר, המכונה גלוקוז. גם הגלוקוז אינו מומלץ לסכרתיים כאשר הוא נצרך בכמויות גדולות. לכן חולי סכרת צריכים לצרוך גם פירות במידה מוגבלת.
חולי סכרת יכולים לאכול מאכלים המומתקים בממתיק מלאכותי ללא דאגה
אמרה זו אינה נכונה במלואה. מומלץ לחולי סכרת לבדוק בכל מאכל שהם אוכלים את רמת המרכיבים. במידה והמאכל הממותק מכיל גם פחמימות הרי שרמת הסוכרים בו רבה ועל חולי הסכרת להימנע ממנו או לאכול ממנו בכמויות קטנות.בנוסף, מומלץ לחולי סכרת להתייעץ עם דיאטנית לגבי סוגי הממתיקים המלאכותיים והמאכלים שהם משולבים בהם. נמצא כי יש סוגים של ממתיקים מלאכותיים אשר מעלים את רמת הסוכר בדם.