בדיקת סוכר לגילוי סכרת

טיפול ואבחון סוכרת זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון סוכרת!

בדיקת הסוכר היא דבר חשוב ביותר עבור חולי סכרת, אשר נדרשים לאזן את רמת הסוכר שלהם ולשמור על ערכים תקינים. בדיקת הסוכר עוזרת להבין האם הטיפול אפקטיבי, להעריך את איזון הסוכר ולהחליט האם יש צורך בשינויים.

קיימים מספר סוגים של בדיקת סוכר, כאשר כל בדיקה עוזרת במקרים שונים. הסוגים הנפוצים של בדיקות הסוכר הם בדיקת סוכר בצום, בדיקת סוכר לאחר האוכל, מבחן סבילות לגלוקוז ובדיקת גלוקוז אקראית.

בדיקת גלוקוז בצום

אחת הבדיקות השכיחות ביותר, אשר מצויה בכל בדיקת ביוכימיה בדם. בדיקת הסוכר בצום עוזרת להעריך את יכולת הגוף להתמודד עם הסוכר בזמן הצום. בדרך כלל, בצום רמות הסוכר אמורות להיות נמוכות, ובמידה וקיימת בעיה ברגישות הרקמות לאינסולין מקבלים רמות גבוהות של סוכר בבדיקה.

הערכים התקינים של בדיקת הגלוקוז בצום הם 72-126 מ"ג לד"ל, אך עם זאת רצוי לשמור על ערכים הנמוכים מ-100. קבלת ערכים של בין 101 ל-125 מ"ג לד"ל צריכים להעלות חשד למצב טרום סכרתי, ומעל מ-126 קיים סיכון גדול לסכרת.

בדיקת גלוקוז לאחר הארוחה

בדיקת הגלוקוז לאחר הארוחה היא בדיקה פחות שכיחה, אשר עוזרת יותר לגלות מצבים של הפרעה בהפרשת האינסולין מהלבלב. מיד לאחר הארוחה, כאשר הגוף מקבל עם המזון פחמימות, הלבלב אמור להפריש אינסולין על מנת לאזן את רמת הסוכר. במקרים בהם הלבלב לא מפריש מספיק אינסולין, מקבלים עליה ברמת הגלוקוז לאחר הארוחה.

בבדיקה זו, ערכי הסוכר נמדדים שעתיים אחרי הארוחה. בדיקה תקינה מראה חזרה של רמות הסוכר לנורמה, וכאשר רמות הסוכר בדם גבוהות מהנורמה הבדיקה אינה תקינה.

בדיקת העמסת סוכר לחולי סכרת סוג 2

בדיקת העמסת סוכר, אשר נקראת גם בדיקת סבילות לגלוקוז היא בדיקה בה בודקים את תגובת הגוף לסוכר המוכנס אליו דרך הפה. זוהי בדיקה חשובה מאוד לאבחנת סכרת מסוג 2, ובאופן דומה (בבדיקה מעט שונה) מאבחנים סכרת הריונית. הבדיקה מתבצעת בצום, ובמהלכה עוברים מספר שלבים:

  • בדיקת רמת הגלוקוז ההתחלתית – בשלב הראשון מבצעים בדיקת דם פשוטה, על מנת לבדוק את הערכים הבסיסיים של הגלוקוז, לפני העמסת הסוכר. כזכור, הבדיקה מתבצעת בצום, ולכן ערכים אלה אמורים לשקף את יכולת הגוף להתמודד עם גלוקוז לאחר צום.
  • שתיית סירופ גלוקוז – בשלב זה נותנים לנבדקים לשתות סירופ המכיל 75 גרם סוכר, במטרה להעלות את רמת הגלוקוז בדם בצורה מבוקרת. בדרך זו "מעמיסים" על הגוף את הסוכר.
  • בדיקה חוזרת של רמת הגלוקוז לאחר שעתיים – שעתיים לאחר העמסת הסוכר בודקים שוב את ערכי הסוכר בהריון, וזאת על מנת לראות איך הגוף התמודד עם הסוכר.

תוצאות הבדיקה נחשבות לתקינות כאשר הגלוקוז נמוך מ-140 מ"ג לד"ל, בתחום הביניים המאפיין מצב טרום סכרתי בטווח שבין 140 ל-199 מ"ג לד"ל, וחיוביות לסכרת במידה ורמת הגלוקוז בדם היא מעל 200 מ"ג לד"ל.

בדיקת העמסת סוכר בהריון

בדיקת העמסת סוכר בהריון דומה מאוד לבדיקה המתבצעת אצל חולי הסכרת מסוג 2, רק עם שינויים קלים. סכרת הריון היא מצב בו מתפתחת סכרת על רקע ההריון, וכל הנשים בהריון עוברות בדיקות סקר על מנת לאבחן את המצב בשלב מוקדם ולטפל בו בצורה טובה. קיימים שני הבדלים בין הבדיקה בהריון לבדיקה לחולי סכרת:

  • בבדיקה בהריון נותנים לנבדקות כ-100 גרם גלוקוז.
  • בדיקות הדם בבדיקה המתבצעת בהריון מתבצעות בשלושה שלבים – אחרי שעה, שעתיים ושלוש שעות מרגע ההעמסה.

תוצאות הבדיקה נחשבות חיוביות לסכרת הריונית במידה ובשתי בדיקות מתוך השלוש הערכים הם מעל הערכים התקינים: בבדיקה הראשונה מעל 180, בבדיקה השניה מעל 155, בבדיקה השלישית מעל 140.

אולי יעניין אותך גם:

קורונה יכולה להיות קטלנית עבור חולי סוכרת ויש סיבה לדאגה

שירותי טלרפואה
המרכז לטיפול ואבחון סוכרת

המרכז לטיפול ואבחון סוכרת מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון סוכרת, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון סוכרת. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
מהו האינסולין הבזאלי?
מהו האינסולין הבזאלי?

בשנים האחרונות ישנן התפתחויות רבות בטיפול בסוכרת, דבר אשר משמח אנשים רבים אשר סובלים מהמחלה. גם בתחום של האינסולין הבאזלי ישנן התחדשויות אשר יכולות להשפיע

לקריאת המאמר »